Voordelen zonne-energie voor particulieren

Een duurzame investering leidt tot blijvende lastenverlagingen en is op elke termijn lucratief. Een zonnepaneel installatie die 100% van het gemiddelde stroomverbruik per jaar opwekt, leidt tot een behoorlijke jaarlijkse lastenverlichting.

Opnemen in hypothecaire lening

Wanneer de financiering van een zonne-energie installatie wordt meegenomen in een hypothecaire lening dan betaalt de fiscus mee aan de installatie (renteaftrek). Op deze manier verdient de investering zich snel terug, afhankelijk van de hypotheekvorm.

 Uw voordelen met zonne-energie

how werkt een zonnepaneel
 • Lage energiekosten
  U profiteert ruim 25 jaar van lage energiekosten: omgerekend vanaf 15 cent per kWh inclusief installatiekosten (afhankelijk van het aantal panelen en uw verbruik).

 • Geen prijsstijgingen meer
  U wekt uw eigen energie op en wordt onafhankelijk van energieleveranciers. De gemiddelde energieprijs bedraagt nu 23 cent per kWh, maar het CBS voorspelt ieder jaar een verhoging van 7%. U heeft hier geen last meer van!
   
 • Fiscaal aftrekbaar
  Omdat het een woningverbetering is, is de rente voor u fiscaal aftrekbaar wanneer deze is ondergebracht in een hypotheek.
 • Op dit moment is ook de omzetbelasting op de aanschaf van zonnepanelen terug te vragen. Indien gewenst kan ik hierbij behulpzaam zijn.